villavraken.blogg.se

Kul att du har hittat hit! Här skriver vi om vårt husbygge. Vi bygger i egen regi, en villa Vråken från Fiskarheden Villan. Följ oss från byggstart till inflytt.

Oktober

Publicerad 2013-10-16 12:30:01 i Husbygge,

Här är det sjukstuga och senaste veckan har bygget stått still. Ångesten är påtaglig men samtidigt gör det oss nog väl att få ett litet break, även om det inte är ett medvetet val. Senaste veckorna har vi fått klart plastningen, vi fick lösullen sprutat förra veckan och skorsten är uppe och färdigslammad. Vi har även satt in garagaportar i garaget och lösullat bjälklaget i det med. Vi har även fått upp takglesen på mellanbjälklaget, det som är kvar där är att klä in järnbalkarna med dubbelgips. Det väntar nu är eldragningen därefter kan vi (ÄNTLIGEN! / sandra)gå på att börja sätta upp väggar och tak. Tomten ska även grovplaneras nu innan frosten och tjärlen kommer, så det blir till att städa och fixa ute så att grävmaskinisten kan ta sig hit. Den hög med matjord som vi har på baksidan från grunden ska vi själva köra ut med hjälp av svärfars hjullastare. Vi gör detta för att marken ska sätta sig under vintern så att vi ser var den bli ojämn och sjunkit innan det är dags för gräsplantering och finplanering av tomten.
Vi har även köpt en vedspis, en Husqvarna NO727 med tillhörande frontlucka. Vedspisen är från tiidgt 1900 tal och är upprustad av en jätte duktig herre i närheten som valde att sälja den till oss. Vi har bytt ut trädbalken som stod vid skorstenen och har istället murat upp en lekavägg där. Vi har gjort detta för att göra det säkrare mot brandrisken. 
 

 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela