villavraken.blogg.se

Kul att du har hittat hit! Här skriver vi om vårt husbygge. Vi bygger i egen regi, en villa Vråken från Fiskarheden Villan. Följ oss från byggstart till inflytt.

Vi är tacksamma!

Publicerad 2013-06-13 22:02:30 i Husbygge,

Återigen har det gått några dagar sen vi skrev här. Vi skyller på att vi har dåligt med tid. Sandra har börjat sommarjobba nu så båda jobbar 7-16 och är på bygget 16-22. Där emellan försöker vi hinna med Dixon och hushållet. Det är inte lätt... Vi sliter hårt och det känns både fysiskt och ibland psykiskt men samtidigt tycker vi att det är super roligt och helt klart värt det.
 
Sen senast har vi nu fått klart all panel på garaget samt fått det färdig målat. Fönster och dörr är även insatta på garaget. Idag har Anton och hans pappa satt upp hängrännor. Det som saknas nu är(förutom allt på insidan) portar, foder och tegel.
 
Helgen som var började vi måla takfoten och vindskrivorna på huset. Det har gått jätte bra och vi har kommit halvvägs. Det tar en stund när det är så högt samt då allt ska målas tre omgångar. Vi är även såååå tacksamma över all hjälp vi får av nära och kära. I helgen var våra mammor ute bra många timmar och hjälpte oss med att måla, även svägerska och bröder. Utöver att få direkt hjälp är det många som kommer och peppar oss med positiv energi, bjuder på fika och visar engagemang. Vi är jätte glada för det!
 
Nu bjuder vi på bilder
 
 
 

Snickarna har lämnat oss

Publicerad 2013-06-04 16:12:13 i Husbygge,

Idag kom den dag som vi bävat för. Jag har varit ute och målat panel och vid lunch tid kom snickarna fram och sa att de nu är klara. "-Klara?" frågade jag. -" Ja vi har gjort det vi ska så nu lämnar vi bygget och lämnar över resten till er". Hm.. En lätt chok infann sig. Det är galet mycket kvar och vart sjutton ska vi börja?! Haha Anton är aningen lugnare än mig.
 
I fredags snickrade vi på garaget men annars så har det varit uppehåll i bygget över helgen, vi har istället varit på bröllop. Vi har fått upp två sidor med panel på garaget och ska fortsätta med resterande idag. Jag har målat klart (en omgång) all panel och avaktar tills allt är uppsatt för ytterigare en målaromgång. Sammarbetet mellan oss går galant. Vi trodde aldrig att vi skulle kunna jobba så bra ihop då vi tidigare knappt kunnat skruvat ihop IKEA möbler tillsammans. Nu står vi hela kvällarna och jobbar tillsammans och det går super bra. :)
 
Bilder på hur vi ligger till och hur solnedgången från huset ser ut :
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela