villavraken.blogg.se

Kul att du har hittat hit! Här skriver vi om vårt husbygge. Vi bygger i egen regi, en villa Vråken från Fiskarheden Villan. Följ oss från byggstart till inflytt.

Vårt år är här!

Publicerad 2014-01-29 22:01:35 i Husbygge,

2014 vårt år. Året då vi får flytta in i det hus vi byggt helt själva. Ja faktiskt nästintill helt själva. Många säger "vi har byggt hus" och menar att de tagit lån av banken så att snickare har byg!gt åt dom eller att de haft hantverkare som gjort allt utom att tapetsera för det gjorde de själva, de har alltså byggt hus men inte i mina ögon. Vi har gjort allt, förutom stomresningen som tog två veckor då det var allt för svårt och för riskabelt för amatörer som oss. Vi har (anton mest, men jag har varit med varje dag och gjort så mycke som möjligt utan att vara i vägen, det behövs alltid såg hjälp, bärhjälp eller annat) gjort plattan, dragit el, dragit ventilation, vatten, lagt tak, isolerat tre lager, satt alla gles och reglar, byggt inneväggar, byggt vind, fixat kattvindar, målat utsida, satt innetak, lagt golv på övervången, osb:at hela huset, gipsat....... ja listan kan göras lång. Vi har gjort det mesta med hjälp och stöttning från våra nära och kära och vi är sååå stolta. Det blir jätte fint.
 
Ni undrar säkert vart vi står just nu. Innetaket är snart klart i hela huset. Det är paneltak och tar en stund att sätta upp, det har målats tre gånger liggande och ska målas ytterliggare en gång uppsatt. Övervåningen är snart färdig målad. Allt är gipsat och osb:at och övervåningen är färdig spacklad.i hann även med att grovplanera tomten innan den första snön kom.
Här näst vankas smygar, golv och lister för att sedan påbörja tapetsering och montering av tex kök.
Det har varit dåligt med bilder senaste tiden. Men lägger upp de jag har.
Mvh Sandra
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela