villavraken.blogg.se

Kul att du har hittat hit! Här skriver vi om vårt husbygge. Vi bygger i egen regi, en villa Vråken från Fiskarheden Villan. Följ oss från byggstart till inflytt.

Det liknar ett hus

Publicerad 2013-05-28 14:38:18 i Husbygge,

Dagarna går i full fart och de spenderas mest på bygget. Nu är det målardags vilket innebär att jag (Sandra) har fullt upp medans Anton snickrar. Garagets panel är snart färdigmålad och undersidan av taket, vinskivor mm är klart.Det innebär att anton nu kan börja med teglet och panelen närsom. Vi går lite om varandra denna vecka. Jag jobbar på kvällarna och Anton på dagarna, det innebär att jag är på bygget dagtid och Anton är där kvällstid. Det funkar bra.
 
Snickrarna är inne på sin sista vecka nu, de hoppas på att vara klara nästa mitten av nästa vecka. Taket, plåtdetaljer och gipsningen är snart klara. Det går undan!
 

Offerter och material

Publicerad 2013-05-22 13:30:21 i Husbygge,

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag... Just nu har dagarna gått till att fixa inför fortsatt bygge. Vi har beställt tegel som inte var det lättaste. På huset är det Monier protector 2.0 (tror det stavas så) som vi fått och detta tegel har ett specifikt ytskikt som ska hålla mossa och missfärgningar borta. Det är lite glansigare än andra tegel och inte sådär matt. Det innebär att vi är tvungna att ha samma på garaget. Efter flera samtal och möten hade vi lyckas fått in offerter från flera företag. Tillslut blev det Xl björka som vi köper utav, de gav oss bäst pris och kan leverera teglet redan på fredag. Vi har även varit och kollat ut panel hos Hidingebro bygghandel. Det är en liten (men har nästan allt) bygghandel som ligger någon km från huset. Det är nära och bra, vi är så tacksamma över deras service och självklart vill vi ju gynna bygden. De har haft samtligt material till garaget och så nu även panel, likadan som huset och den finns klar att hämta på fredag.
 
 
Snickarna kör på med huset och nu är taket färdigt pappat och täckt. De ska nu sätta igång med att sätta utegips. (det är vi själva som ska lägga tegel och sätta panel på huset, samt göra allt invändigt så som isolering, reglar, gips, lister m.m.) Det är jätte spännande att komma ut till huset nu varje dag, det händer så otroligt mycke!
 
Vi inväntar som sagt materialet och hoppas på att lägga klart taket på garaget i helgen. Jag har tyvärr inga bilder idag men återkommer med bilder inom kort...
 
Trevlig dag!
 
(Bjuder på en syn jag och Dixon fick på promenaden idag, en häst som strechar) Haha!

Takstolar och tak

Publicerad 2013-05-16 22:15:53 i Husbygge,

Vi har upptäckt en sak, det blåser ofta och mycket på Carl-Jan Granqvistsväg. Även idag. Snickarna har nu rest upp andra våningen och rest upp takstolar på huset. De har även satt råspontsluckor på ryggåstaket idag. Det innebar att taket var tvunget att täckas för regn då det inte kan pappas förrän det andra taket har fått på råspontsluckorna. Sagt och gjort, jag och min bror åkte dit och skulle fixa detta. Det gick tillslut efter två timmar ganska bra. För det första är det galet högt, för det andra lite små svårt att hitta vart man ska stå och för det tredje blåste det GALET mycket idag. Med en jätte stor presenning i blåsten blev det som ett stort segel. Tack och lov för min bror som var så snäll och klättrade upp med darriga ben och satte sig på taket. Efter en stund fick min farbror som bor i närheten syn på oss och kom och hjälpte oss. Tur det! Vi fick till det så nu kommer det hållas tätt vid eventuellt regn.
/Sandra

Snart två byggnader uppe

Publicerad 2013-05-14 21:55:04 i Husbygge,

Dagarna går i en väldans fart. Vi är på bygget all vår lediga tid och har inte varit hemma före halv tio någon dag denna vecka. Senaste veckan har det hänt en hel del. Garaget har nu reglade väggar, takstolar på plats och är vindpappat. Vi reglade väggarna på marken och sedan restes de upp. Det har gått riktigt bra för oss och efter två dar var väggarna resta. V har även haft en himla tur med vädret som har bidragit med strålande sol om dagarna, vi klagar inte (förutom då vi brända upp oss totalt). Solskyddsfaktor är numera ett måste. Igår började även snickarna med stomresningen av huset. Oj så fort det går, dom är så duktiga! Huset har nu reglad undervåning och imorgon ska takstolarna upp. Vilken känsla att nu se huset växa fram. Plattan som kändes så liten känns helt plötsligt stor. Garaget det ska vi inte tala om. Anton är super nöjd och Sandra aning skeptiskt över hur enormt det blev. Men vi ska inte klaga. Idag kom även allt material som återstod (en vecka för tidigt). Det innebar kaos (lite överdrivet kanske, men nästan). Teglet kom igår, isolering, ventilation och fönster/dörrar kom idag. Mycket av detta måste täckas. Det innebar inköp av ännu fler presenningar. Just nu är fullt på tomtens framsida,men det får gå. Imorgon då?! Efter att takstolarna är på återgår vi till garaget. Vi ska vi sätta råspontluckor och papp på taket så att vi sedan kan sätta tegel. Bilder från veckan....
/ Sandra

Huset har anlänt

Publicerad 2013-05-06 22:20:21 i Husbygge,

Idag var det dags, den stora dagen var äntligen här. Halv pigga tog vi oss iväg till tomten i bra tid för att kunna förbereda inför att långtradaren skulle komma vid sju. När vi svängde upp på vägen stod dock tradaren där och väntade på att oss. Med en enorm puls berättade vi vart han skulle ta vägen. Tänk er att vårt hus kom där. Som vi längtat och sett fram emot denna dag! Efter att alla kommit (svärfar, snickaren och lastmaskinisten + oss själva) drog lastbilschauffören upp sidorna. Satan i gatan vad mycket material det var. Tankarna som slog än var " Hur sjutton ska vi få ihop detta till ett hus?" Efter lite planering om hur vi skulle ställa allt, hur det skulle tas ur lastbilen samt vart på tomten det skulle stå så var det dags. Det tog ca 2,5 timme att tömma lastbilen och nu står det där på tomten i väntan på att snart, eller inom en framtid bli ett fullständigt, jättefint hus! När allt sedan var täckt åkte vi iväg och köpte material till garaget. Svärfar och Anton var någon tända på att sätta igång med det. Innan vi tog kväll vid åtta tiden, hade de reglat klart en vägg. Trötta och glada ska vi nu krypa till sängs. Imorgon vankas det en ny byggdag. Här kommer bilder från dagen! har ni några frågor så ställ dom i kommentarsfältet, vi lovar att försöka svara ;) / Sandra

Här är det tyst

Publicerad 2013-05-03 19:36:00 i Husbygge,

Här har det varit tyst nu i några dar. Anledningen till det är att det inte hänt speciellt mycket med bygget senaste dagarna. Vi går mest och väntar in dagarna. Huset anländer på måndag och idag fick vi samtal från Fiskarheden som ville höra att allt var i sin ordning. De berättade att lastbilen var lastad och klar och anländer till oss vid sju tiden på måndag. Åh vad vi ser fram emot detta! Efter mer än 1,5 års planerande är det nu äntligen dags att få det levererad (dock i lösvirke) men ändå! :)
Det som tyvärr har hänt oss nu är att snickaren (en släkting till oss) ringde i går och berättade att de inte kan komma och hjälpa till med stommresningen förrän om en vecka då de fått förhinder. Surt men samtidigt kan vi inte göra det själva så så det är bara att vänta in dom. Vi är tacksamma över att de hjälper oss!
Vi kanske inte har skrivit det men garaget kommer inte från Fiskarheden. Anton har själv ritat det (sedan arkitekt ritat) och allt material köper och sedan bygger upp själva. Det innebär att vi nu i helgen sätter fart med det och fortsätter hela veckan i väntan på snickarna.
Mer uppdatering kommer under helgen och då ska ni även få bilder på det vi gjort. Trevlig fredagskväll!
/Sandra

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela