villavraken.blogg.se

Kul att du har hittat hit! Här skriver vi om vårt husbygge. Vi bygger i egen regi, en villa Vråken från Fiskarheden Villan. Följ oss från byggstart till inflytt.

Offerter och material

Publicerad 2013-05-22 13:30:21 i Husbygge,

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag... Just nu har dagarna gått till att fixa inför fortsatt bygge. Vi har beställt tegel som inte var det lättaste. På huset är det Monier protector 2.0 (tror det stavas så) som vi fått och detta tegel har ett specifikt ytskikt som ska hålla mossa och missfärgningar borta. Det är lite glansigare än andra tegel och inte sådär matt. Det innebär att vi är tvungna att ha samma på garaget. Efter flera samtal och möten hade vi lyckas fått in offerter från flera företag. Tillslut blev det Xl björka som vi köper utav, de gav oss bäst pris och kan leverera teglet redan på fredag. Vi har även varit och kollat ut panel hos Hidingebro bygghandel. Det är en liten (men har nästan allt) bygghandel som ligger någon km från huset. Det är nära och bra, vi är så tacksamma över deras service och självklart vill vi ju gynna bygden. De har haft samtligt material till garaget och så nu även panel, likadan som huset och den finns klar att hämta på fredag.
 
 
Snickarna kör på med huset och nu är taket färdigt pappat och täckt. De ska nu sätta igång med att sätta utegips. (det är vi själva som ska lägga tegel och sätta panel på huset, samt göra allt invändigt så som isolering, reglar, gips, lister m.m.) Det är jätte spännande att komma ut till huset nu varje dag, det händer så otroligt mycke!
 
Vi inväntar som sagt materialet och hoppas på att lägga klart taket på garaget i helgen. Jag har tyvärr inga bilder idag men återkommer med bilder inom kort...
 
Trevlig dag!
 
(Bjuder på en syn jag och Dixon fick på promenaden idag, en häst som strechar) Haha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela