villavraken.blogg.se

Kul att du har hittat hit! Här skriver vi om vårt husbygge. Vi bygger i egen regi, en villa Vråken från Fiskarheden Villan. Följ oss från byggstart till inflytt.

En intensiv bygghelg

Publicerad 2013-04-08 13:01:21 i Husbygge,

Då var det måndag, början på en ny vecka och avslut på en intensiv bygghelg. Hela dagarna har spenderats på bygget från tidig morgon till kväll. Det är två trötta personer som lägger sig i sängen om kvällarna. Ni undrar säkert vad som hänt i helgen? I helgen har vi satt kantstöd till huset. Det är de som syns utanpå på grunden sen (stenfasaden längst ner) och det är de som är själva formen till huset. När kanstöden var satta korrekt var det dags att lägga isolering (frigolit plattor) i hela botten. Därefter var det inplastening två lager som radonspärr och sedan var de dagsd för två lager till med isolering. Det kanske låter lätt att isolera men icke. Tack och lov för Antons vän som är betongare och hjälper oss med detta. Det är voter (de ställen på grunden som kommer att belastas tungt sen när huset är på plats, tex vid kamin  och bärande väggar) dessa ska ha mer 30 cm betong längst ner och 20 cm resterande upp till golv höjd. Det innebär att vi stått på alla fyra och passat in det exakt. För att få det rätt ska det sågas ur och anpassas. Alltså inte bara och bara. Nu är iallafall huset i princip färdigt isolerat iallafall och i veckan återstår det nu att börja med armering och golvvärme.
Anton passade på och fixade med garaget medans jag och hans vän körde isoleringen. Garaget har nu fått uderlag och är färdigt för att även det påbörjas med "formen".
Här får ni bilder från helgen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela