villavraken.blogg.se

Kul att du har hittat hit! Här skriver vi om vårt husbygge. Vi bygger i egen regi, en villa Vråken från Fiskarheden Villan. Följ oss från byggstart till inflytt.

Gäststugan

Publicerad 2013-07-06 18:49:50 i Husbygge,

Då är vi inne i juli och bygget fortskrider. Under de senaste veckorna har vi haft fullt upp då vi flyttat från radhuset till ett gästhus hos min farbror och hans familj. Vi bor i ett rum på ca 35 kvm som ligger ute i ett garage (alltså halva garaget) där har vi även en toa. Det vi saknar är ett kök vilket medför att vi numera lever på halv varierande mat samt att det vi väl tillagar kräver planering då vi behöver låna kök av någon. Men men vi är super nöjda och trivs bra! Det är inte alla som har den förmånen att man kan bo några hundra meter bort från sitt bygge för en liten peng under byggnation. Vi är jätte tacksamma!
 
Förutom flytt har vi ju även slitit med huset. Garaget är nu färdigt utvändigt, huset har fått panel på en kortsida och en halv långsida, panelen som är uppsatt är målad, fönstrena är isolerade och första lagret isolering är uppsatt inne på nedervåningen. Utöver detta har vi även fått på taket. Det går riktigt bra för oss och vi följer tidschemat. Vi hoppas på att kunna vara klara med utsidan till den 1 augusti. Bara att kämpa på! Vi båda jobbar heltid nu så tiden som finns att lägga på bygget är på kvällarna och helgerna. Vi blickar dock fram emot augusti då vi har fyra veckor semester som ska tillbringas på bygget. Nackdelen med det... Utsidan är klar och vi ska då sätta fart med insidan. Bra planerat?! Nja inte direkt...
 
Här kommer bilder:
 
 
 
 
Hoppas ni hade en trevlig midsommar? Oavsett stress och byggnation så glömmer vi inte vikten i att ta ledigt och njuta av varandra, våra vänner och familjer!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela