villavraken.blogg.se

Kul att du har hittat hit! Här skriver vi om vårt husbygge. Vi bygger i egen regi, en villa Vråken från Fiskarheden Villan. Följ oss från byggstart till inflytt.

Välkommen

Publicerad 2013-03-23 19:59:17 i Husbygge,

Välkommen till vår blogg!
Här ska vi försöka få ner det mesta om vårt projekt, nämligen uppbyggnaden av vårt framtida hus. Vi har beställt ett Vråken från Fiskarheden villan som kommer att anlända till oss den 6 maj i lösvirke. Hela bygget kommer att ske i egen regi där vi tillsammans med nära och kära kommer att göra samtliga moment själva.
 
Vilka är vi?
Sandra och Anton heter vi och vi har varit tillsammans i snart sju år. Vi bor just nu i ett hyresradhus tillsammans med vår tollare Dixon. Vi har sedan några år tillbaka haft längtan efter att bo i hus på landet och efter många misslyckade husvisningar bestämde vi oss för att se vad som krävdes för att bygga eget. Efter många möten, samtal och tusen tankar bestämde vi oss slutligen för att bygga. Vi hittade en tomt i området utanför staden som vi älskar och därifrån satte allt fart.
 
Idag var det vår första byggdag. Då huset anländer om sisodär 40 dar måste plattan och markarbeten påbörjas nu, trots att kylan hållt sig kvar allt för länge. Det visade sig vara en skare på 35 cm vilket gjorde jobbet lite försvårat för vår grävmaskinist. Det är nämligen så att allt som påbörjas att grävas måste avslutas, alltså täckas igen efter dagen för att inte frysa sönder på natten. Vi saknade fyllnadsmaterial som vi inte trodde skulle behövas än vilket innebar att det idag endast blev avlopp och vatten som grävdes klart och resterande dränering, avlopp i platta, el och fiber mm. grävs i veckan då vi fått fyllningsmaterialet. Vi är iallafall igång nu och det känns toppen! Från att vi har tittat och klurat med ritningarna i ett år, börjar det nu äntligen hända saker på riktigt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela